vragen aan burda

Vragen van lezers aan de burda-redactie


Ik ben nogal klein. De patronen passen nooit. Waarom niet?
De burda-patronen zijn op de normale maten afgestemd, dat wil zeggen op de lichaamslengte rond de 1,68 m. Als je kleiner bent, zullen de proporties van de patronen niet kloppen. Burda heeft hiervoor een oplossing bedacht: de zogenaamde patronen met korte maten zijn afgestemd op een lichaamslengte van rond 1,60 m. Bij deze patronen kloppen de proporties voor deze lichaamslengte wel, want de wijdtematen komen overeen met de wijdtematen van de normale patronen. Alleen de lengte is aangepast!
TIP 1: in elke burda style worden enkele modellen in korte maten aangeboden.
TIP 2: als je per se een “normaal” patroon wilt gebruiken, kun je het burda-patroon inkorten. Lees de tip bij Tips en trucjes
TIP 3: ook in de catalogus met naaipatronen zitten modellen in korte maten


Twee maanden geleden ben ik met een naaicursus begonnen. Hartstikke leuk. Maar ik heb toch nog wel moeite met het zelf maken van een kledingstuk. Hoe kan ik zien of een patroon niet te moeilijk is?
In de naaitijdschriften van burda (behalve burda easy) staan op de eerste pagina’s van de bijlage alle tekeningen van de modellen afgebeeld. Bij elk model staan stippen. Het aantal stippen geeft aan hoe moeilijk een model is: hoe meer stippen hoe moeilijker.
TIP 1: op pag. 4-5 van van de maandelijkse burda style staan alle foto’s van de modellen afgebeeld. Modellen met een easy-logo zijn vrij eenvoudig en daarom voor beginnende naaisters geschikt; voor ervaren naaisters betekent het easy-logo dat ze weinig tijd uit hoeven te trekken voor dit patroon.
TIP 2: in elke burda style staat een workshop – speciaal voor beginnende naaisters.


Sinds enkele jaren naai ik mijn eigen kleding en ben daar heel tevreden mee. Toch zou ik graag ook tips willen hebben om een kledingstuk te stylen.
Als je de maandelijkse burda style in de afgelopen maanden regelmatig hebt gekocht, zul je ongetwijfeld gezien hebben, dat wij bij enkele collecties ook actuele accessoires tonen die op de mode van de collectie zijn afgestemd. Tevens komen in elke uitgave 3 internationale trends rondom accessoires aan bod. De meeste accessoires kunnen ook zelf gemaakt worden.


Te weinig kinderkleren!
In elke burda style staan minimaal 4 à 6 modellen voor kinderen. De maten variëren van 104 tot 128. Soms worden ook babykleertjes gepubliceerd. Bij de keuze van het thema richten wij ons naar het seizoen.

TIP: een keer per jaar wordt een burda kids gepubliceerd. In deze uitgave staan de beste modellen uit het afgelopen jaar.


Mocht je vraag hier niet bijstaan, neem dan contact op met de redactie: burda-nederlandse-redactie@t-online.de